Alexej Pyško (Podplukovník Rohan) - seriál Rapl

Alexej Pyško (Podplukovník Rohan) - Rapl

Alexej Pyško (Podplukovník Rohan)

Datum narození: 6.7.1956
Znamení: rak

Charakteritika postavy podplukovníka Rohana: Šéf oddělení, místní rodák a velký patriot. Krušné hory jsou pro něj vším a zná je jako své boty. O to víc jej dokáží překvapit lidé, o nichž si myslel, že ví vše. Vášnivý nimrod. S bratrem Lukasem (Miroslav Etzler) jsou jak dvojčata, i když je o pár let starší. Jejich vztah je silnější než cokoli jiného. Nebo ne?

Alexej Pyško je český filmový a divadelní herec a dabér. Narodil se v Ostravě, studoval na havířovském gymnáziu a poté na DAMU. Jeho prvním angažmá bylo účinkování v divadle v Českém Těšíně a poté v Ostravě (1980–1988).

Poprvé se objevil před kamerou v roce 1978 v televizním filmu Slečna Rajka. Následně byl obsazován především do televizních filmů, pohádek a seriálů. K těm nejznámějším patří Kdo probudí Pindruše...?, My všichni školou povinní, Vrchní, prchni!, Nesmrtelná teta nebo Expozitura.

Filmografie

  • 2016 - Rapl
  • 2015 - Bezdružice
  • 2015 - Gangster Ka
  • 2015 - Gangster Ka: Afričan
  • 2015 - Policie Modrava
  • 2014 - Bastardi
  • 2012 - Bastardi 3
  • 2012 - FTM – Film Experiment
  • 2010 - Cesty domů
  • 2009 - Profesionálové
  • 2008 - Expozitura
  • 2007 - Josef a Marie
  • 2005 - Ordinace v růžové zahradě
  • 2005 - 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem
  • 2001 - Naše děti
  • 2000 - Sluha dvou pánů
  • 1998 - Markétin zvěřinec
  • 1994 - Učitel tance
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz